13. polotmavý speciál - Březňák - 30.3.2012

1. do hrnce 20 l vody ohřátých na 35 C, přisypat slad plzeňský světlý 3 kg, slad vídeňský  1 kg, mnichovský slad 1 k, 0,15 carahell rozmícháno 30 min. odpočinout

 2. kontinuální infúze až na 65 C, pauza 50 min.
3. následně kontinuální ohřev až na 77 C
4. scezení, vyslazení 16 l
5. chmelovar Sládek 1/2 na 60min,pak 1/4 dalších 15 min., 1/4 dalších 15 min.

6. schlazeno venku přes noc
7. kvasinky z Pivní Rozmanitosti - tekuté
8. přelít do fermetační nádoby (celkem 23 l), změřit hustotu 1056 to odpovídá 14 % EPM), uzavřít nádobu, dát kvasnou zátku ( uloženo do sklepa 1. 4. 2012 v 9,00 hod.), teplota sklep 10 C

9. stočeno na 1022 dne 12. 4. 2012, což je 4,6 % obj.