8. várka pšeničná 17 %

začátek 13,00 hod.

1. do hrnce  25l l vody ohřátých na 40 C, přisypat slad český světlý 2 kg, pšeničný 4 kg, 10 min. promíchání

 2. zahřát na 52 C + 20 min. nechat ležet
3. zahřát na 65 C + 30 min. nechat odpočívat
4. zahřát na 73 C + 45 min. nechat odpočívat
5. zahřát na 76 C a scedit, čistá sladina 14,5 l celkem po vyslazení 30 l
6. chmelovar 36 g ŽPČ v jedné dávce - 90 minut, celkem sladiny po chmelovaru 25 l
7. schlazeno na 20 l v chladiči, pak venku na zákvasnou teplotu
8. kvasinky z minulé várky (źivé)
9. hustota 1056 to odpovídá 14 % EPM), uzavřít nádobu, dát kvasnou zátku ( uloženo do sklepa 23. 10. 2011 v 19,00 hod.), teplota sklep 11 C

10. stočeno 3. 11. 2011 - 22 l