17. Tmavá 10

1. do hrnce 14 l vody ohřátých na 40C, přisypat slad plzeňský světlý 0,8 kg, slad vídeňský  1,3 kg,  0,15 carahell, pražený 0,15 rozmícháno 10 min. odpočinout

 2. zahřáto na 52 C + 20 min pauza
3. zahřáto na 62 C + 30min pauza
4. zahřáto na 73 C + 30 min pauza

5. zahřáto na 78 C + 30 min pauza

6. scezení, vyslazení 10 l
5. chmelovar - ŽPČ 50g - 1/2 90min., 1/4 45 min., 1/4 5 min. + 20 min. pauza

6. schlazeno venku
7. kvasinky S 23
8. přelít do fermetační nádoby (celkem 12 l), změřit hustotu 1040 to odpovídá 10 % EPM), uzavřít nádobu, dát kvasnou zátku ( zakvašeno 10. 2. 2013 v 9,00 hod.), teplota sklep 10 C