Jantarová 14
1. do hrnce 17l vody ohřátých na 40C, přisypat slad plzeňský světlý 2.2 kg, slad vídeňský 2,8 kg, 0,5 carahell rozmícháno v 40 C 10 min. odpočinout
2. zahřáto na 52 C + 20 min pauza
3. zahřáto na 63 C + 30 min pauza
4. zahřáto na 73 C + 30 min pauza
5. zahřáto na 78 C + 30 C min pauza
6. scezení, vyslazení 13 l
5. chmelovar - ŽPČ 70 g - 1/2 90min., 1/4 45 min., 1/4 5 min. + 20 min. pauza
6. schlazeno venku
7. kvasinky sušené S 23
8. přelít do fermetační nádoby (celkem 23 l), změřit hustotu 1055 to odpovídá 14 % EPM), uzavřít nádobu, dát kvasnou zátku ( zakvašeno 9. 11. 2012 v 19,00 hod.), teplota sklep 10 C