Zkušenosti a chyby
Drcení sladu
- zůstává vyřešit drcení sladu nějakou inteligentní cestou. Šest hodin práce s válečkem na nudle není úplně ono
Vyslazování
- použito 5 l vody, výsledek hodně hustý (1070), možno použít více vody, hodně se vypaří
- příště zkusíme 10 l ohřáté vody prolít mlátem a scezovačkou
Scezování
- přes pleny je to zdlouhavé
- při větším tlaku se sladina zbytečně zakaluje
- je třeba vyrobit lepší scezovací nádobu
Chmelovar
- podle cizích zkušeností provádět chmelovar bez poklice
- vyšší ztrátu způsobenou odparem je třeba nahradit při vyslazování
Výsledné pivo
- ihned po stočení do PETek ze spilky chuť a barva připomínala burčák. Nyní, po více než týdnu je barva nádherně medová a z chuti se ztrácí pachuť kvasinek. Chuť se den za dnem blíží pivním speciálům. Amatérským odhadem obsahuje kolem 8% alkoholu, což je někde mezi 16-18 stupni.